Iskra - Centar za obitelj i zajednicu


radionice za djecu 02 Projekt se provodi u partnerstvu s OŠ Jelkovec i KGZ-om i Centrom za socijalnu skrb Zagreb. Projekt financira Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Projekt, koji se provodi u kontinuitetu od 2014. godine ima za cilj pružanje podrške roditeljima u odgoju djece, podizanje roditeljskih kompetencija, jačanje dječjih socijalnih vještina s ciljem prevencije nasilja nad i među djecom radi izgradnje inkluzivne lokalne zajednice u kojoj djeca i odrasli poštuju različitosti.

Aktivnosti:

Škola za roditelje – sastoji se od ciklusa radionica namijenjenih roditeljima koji imaju poteškoće u odgoju djece, kao i roditeljima koji žele unaprijediti svoje roditeljske kompetencije iz područja obiteljske komunikacije, stilova odgoja, odnosa djece i medija, razvoja samopouzdanja i obuzdavanja ljutnje i agresije.

Konferencija o nenasilju - organizira se s ciljem razmjene iskustava i stručnog mišljenja u provedbi preventivnih projekata u ustanovama, institucijama i organizacijama civilnog društva koji se bave prevencijom nasilja nad i među djecom.

Interaktivne radionice za djecu – uključuju djecu osnovnoškolskog uzrasta i ciljem jačanja dječjih socijalnih vještina, komunikacijskih vještina, te vještina rješavanja sukoba s vršnjacima na nenasilan način.

Individualno savjetovanje - u diskretnoj atmosferi omogućuje se roditeljima dobivanje savjeta i stručnog mišljenja vezano uz rješavanje problema i poteškoća u odgoju djece.

radionice za djecu 01

europe flag

Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Top
Za što bolje korisničko iskustvo, ova internet stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pritiskom gumba "Prihvaćam kolačiće" slažete se sa korištenjem kolačića. More details…