Kako se osjećati bolje u svojoj roditeljskoj ulozi?

Dragi roditelji,

Roditeljstvo predstavlja jednu od najzahtjevnijih i najintenzivnijih uloga u životu. Očekivanja od roditelja sve više rastu i svima ponekad treba podrška i pomoć. Iskra drugu godinu zaredom provodi projekt "Roditeljstvo u ogledalu – projekt jačanja roditeljskih kompetencija".

Projekt provodimo u partnerstvu s OŠ Jelkovec uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih. Cilj projekta je unapređivanje i jačanje roditeljskih kompetencija i osiguravanje stručne podrške roditeljima u lokalnoj zajednici Novi Jelkovec.

kako se osjecati bolje u roditeljskoj uloziKroz ciklus od 6 interaktivnih radionica imat ćete priliku steći nove uvide i spoznaje o odgojnim metodama, unaprijediti svoju komunikaciju i ponašanje prema djeci, dobiti savjete i pomoć u otklanjanju poteškoća i prepreka u odgoju djece. Moći ćete poraditi na aktivnom rješavanju obiteljskih problema, njegovanju pozitivnih obiteljskih odnosa i stvaranju poticajnog ozračja za odgoj djece. Čut ćete i druge roditelje i njihove načine nošenja s odgojem djece te dobiti podršku i mogućnost stvaranja iskustvene mreže podrške među roditeljima.

Radionice će se održavati u prostoru Iskre, Rimski put 31 (Novi Jelkovec), prema sljedećem rasporedu:

  1. radionica „Osnove obiteljske komunikacije“ – 13. siječnja 2016., 18 - 19:30h
  2. radionica „Emocionalni i socijalni razvoj djece“ – 20. siječnja 2016., 18 - 19:30h
  3. radionica „Stilovi odgoja djece i dječje psihološke potrebe“ – 27. siječnja 2016., 18 - 19:30h
  4. radionica „Postavljanje granica u odgoju djece“ – 3. veljače 2016., 18 - 19:30h
  5. radionica „Razvoj samopouzdanja kod djece“ – 10. veljače 2016., 18 - 19:30h
  6. radionica „Utjecaj partnerskih odnosa na kreiranje obiteljske atmosfere i odgoj djece“ – 17. veljače 2016., 18 - 19:30h

Voditeljice radionica su Željka Mazzi, mag. socijalnog rada i Lada Bihler, dipl. psiholog. Radionice za roditelje su besplatne uz obaveznu najavu dolaska na sljedeće kontakte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 098 322-289. Moguće je prijaviti se na cijeli ciklus radionica ili na radionice pojedinačno.

U sklopu ovog projekta nudimo i individualno savjetovanje za roditelje koji imaju aktualnu teškoću u odgoju djece i treba im stručni savjet, podrška ili mišljenje. Naša savjetovanja financiraju se iz projekta i besplatna su za sve roditelje. Za termin savjetovanja u ugodnoj i diskretnoj atmosferi možete se dogovoriti javljanjem na kontakte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili 098 322-289.

S radošću Vas očekujemo,

Tim Iskre

Ova mrežna stranica izrađena je u sklopu projekta "Žene okreću novu stranicu" kojeg provodi udruga Iskra – Centar za edukaciju i savjetovanje. Projekt i izradu stranice sufinancirali su Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost Iskre – Centra za edukaciju i savjetovanje. 

Top
Za što bolje korisničko iskustvo, ova internet stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pritiskom gumba "Prihvaćam kolačiće" slažete se sa korištenjem kolačića. More details…