Projekt "Žene okreću novu stranicu" u završnoj fazi provedbe

Projekt "Žene okreću novu stranicu" ušao je u završnu fazu provedbe. Projekt se provodi u zagrebačkom naselju Novi Jelkovec, a u njemu su sudjelovale dugotrajno nezaposlene žene. Cilj projekta je omogućiti sudionicama usvajanje znanja i vještine koje će im pomoći u potrazi za poslom i učiniti ih konkurentnijima na tržištu rada.

Iskrin tim planira završno druženje svih sudionika projekta kako bi se obilježio završetak provedbe.

Projekt "Žene okreću novu stranicu" traje godinu dana, od 28.12.2014. do 28.12.2015. godine. Financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Udruga Iskra provodi projekt u partnerstvu s Centrom za promicanje kvalitetnog života Labirint, a namijenjen je dugotrajno nezaposlenim ženama koje žive u zagrebačkom naselju Novi Jelkovec. Sudionice su jedanput tjedno sudjelovale u Klubu žena, a svaki mjesec održavao se trening zapošljivosti. Na Klubu žena dijelile su svoja iskustva vezana uz potragu za poslom i druge osobne teme te dobivale i pružale savjete, podršku i razumijevanje. Na treninzima su sudionice projekta usvajale nova znanja i vještine vezane uz kvalitetno predstavljanje poslodavcu, komunukacijske vještine, socijalno poduzetništvo, samozapošljavanje i učinkovito postavljanje ciljeva i planiranje. U projektne aktivnosti bila su uključena i djeca sudionica koja su jedanput tjedno polazila animacijske radionice gdje su imala prilike uz kreativne i zabavne igre i aktivnosti jačati svoje socijalne vještine.

Nadamo se da će žene po završetku projekta zaista uspjeti okrenuti novu stranicu.

Ova mrežna stranica izrađena je u sklopu projekta "Žene okreću novu stranicu" kojeg provodi udruga Iskra – Centar za edukaciju i savjetovanje. Projekt i izradu stranice sufinancirali su Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost Iskre – Centra za edukaciju i savjetovanje. 

Top
Za što bolje korisničko iskustvo, ova internet stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pritiskom gumba "Prihvaćam kolačiće" slažete se sa korištenjem kolačića. More details…