Mlade nezaposlene osobe naučile nove kreativne tehnike

Tijekom studenog u Iskri su se održavale kreativne radionice za mlade nezaposlene osobe. Radionice su bile namijenjene mladim nezaposlenim osobama u dobi do 30 godina, a održavale su se u sklopu projekta "Mladi i poduzetni".

Projekt je podržao Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport. Cilj projekta je omogućiti polaznicima da usvoje nova znanja i vještine i tako povećaju svoju zapošljivost.

Mladi polaznici (zapravo polaznice) kreativnih radionica imale su priliku kroz 4 susreta potaknuti i izraziti svoju kreativnost kroz izradu različitih ukrasnih i uporabnih predmeta, naučiti ponešto o kreativnim tehnikama izrade predmeta, upoznati druge mlade ljude i družiti se. Radionice je vodila Karmela Kalenik, dipl. ing. tekstilne tehnologije, zadivljujuće vješta s različitim materijalima i tehnikama te neiscrpan izvor kreativnih ideja. Teme radionica bile su izrada čestitki paper qilling tehnikom (prigodno za ovo božićno vrijeme), oblikovanje fimo mase Millefiori tehnikom, izrada lutkica od filca i izrada nakita od tkanina (tako jednostavno, a tako dobro izgleda!).

Bilo nam je baš dobro i zabavno, možete vidjeti na fotografijama na našoj Facebook stranici.

Ova mrežna stranica izrađena je u sklopu projekta "Žene okreću novu stranicu" kojeg provodi udruga Iskra – Centar za edukaciju i savjetovanje. Projekt i izradu stranice sufinancirali su Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ove mrežne stranice isključiva je odgovornost Iskre – Centra za edukaciju i savjetovanje. 

Top
Za što bolje korisničko iskustvo, ova internet stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pritiskom gumba "Prihvaćam kolačiće" slažete se sa korištenjem kolačića. More details…