Tko je u Iskri?

Željka Mazzi

Po struci magistra socijalnog rada, Željka je predsjednica i jedna od osnivačica Iskre. Ima bogato radno iskustvo u civilnom sektoru i psihosocijalnom radu s različitim skupinama korisnika –  djeca, obitelj, osobe s invaliditetom, mladi, žene u nepovoljnom položaju, azilanti. Osim rada s korisnicima, Željka ima i bogato iskustvo u osmišljavanju, koordiniranju i vođenju programa i projekata.

Upravo je rad u udrugama i civilnom sektoru obilježio najvećim dijelom Željkin profesionalni put tako da je osnivanje udruge Iskra bio logičan korak.Završila je niz dodatnih edukacija iz područja psihopedagoškog i savjetodavnog rada, edukaciju iz Realitetne terapije i Neurolingvističkog programiranja te edukaciju o radu s traumatiziranim osobama i zlostavljanom djecom.

Držala je treninge i seminare za udruge diljem Hrvatske, a rado drži predavanja i seminare za opću i stručnu javnost. Kreirala je, pokrenula i vodila više od 20 programa/projekata u organizacijama civilnog društva. Zaposlena je u Iskri na radnom mjestu programske koordinatorice.

Volonteri

Iskra od svojih početaka podržava i njeguje volonterstvo. Dosad je u Iskri voloniralo više od 30 volontera. Iskrini vrijedni volonteri su čitali s djecom i tako im pomagali u usvajanju ljubavi prema knjizi i poboljšanju njihovih verbalnih sposobnosti, pružali su podršku mladim Romima da završe osnovnu školu, vodili su animacijske radionice za djecu i grupne aktivnosti za nezaposlene žene, pružali su pomoć u učenju te bili potpora radu udruge.

Mi izrazito cijenimo trud i zalaganje naših volontera, zato ih nastojimo uključiti u edukativne aktivnosti koje se održavaju u Iskri i pružiti im podršku u njihovom radu, stručni savjet, superviziju i nagradu za uloženi trud i vrijeme.

Volonteri su vrijedna pokretačka snaga Iskre i bez njih puno toga ne bismo uspjeli, zato im veliko hvala!

Naši volonteri su:

  • Lucija Mikić
  • Darija Pilski
  • Leo Mazzi
  • Matea Kršak
  • Lea Jagunić
  • Gabrijela Štimac

U Iskri se za pojedine programske aktivnosti angažiraju vanjski stručnjaci (psiholozi, pedagozi, profesori i gosti predavači).