Radionice za razvoj socijalnih vještina djece

Psihosocijalne radionice namijenjene su djeci osnovnoškolskog uzrasta i imaju za cilj razvoj dječjih potencijala: komunikacijskih, socijalnih i emocionalnih vještina,  te pružanju emocionalne podrške.

Socijalne vještine obuhvaćaju pravila ponašanja, stavove, sposobnosti komunikacije i interakcije djece s odraslima i vršnjacima.

Socijalni razvoj djeteta zahtjeva razumijevanje i poznavanje normi, pravila i vrijednosti zajednice u kojoj živi. Vještine se uče kroz  razvoj kao i usvajanje načina komunikacije i interakcije iz svog neposrednog okruženja.

Osnovne socijalne vještine čine vještine slušanja, lijepog i odvažnog govora, traženja pomoći od drugih.

Vještine povezane s funkcioniranjem u grupi uključuju postavljanje pitanja, čekanje na red i uključivanje u igru, slijeđenje uputa, traženje prijatelja za igru i pružanje pomoći drugima.

Prikladno postupanje s osjećajima čine vještine razumijevanja vlastitih i tuđih osjećaja, razgovor o vlastitim i tuđim emocijama, a vještine povezane s djetetovim postupanjem u stresnim situacijama, i dr. Osim toga, iznimno važno je  da djeca nauče postupati s ljutnjom, vršiti izbore o tome  li nešto u redu ili ne, vještine rješavanja problema i prihvaćanje posljedica.

Psihosocijalne radionice namijenjene su djeci osnovnoškolskog uzrasta i imaju za cilj razvoj dječjih potencijala: komunikacijskih, socijalnih i emocionalnih vještina,  te pružanju emocionalne podrške.
Svaka radionica provodi se po planiranom redoslijedu aktivnosti koji je promišljeni sklop vježbi i razmjene iskustava  djece u skladu  ciljem pojedine radionice.

Na radionicama će se obrađivati sljedeće cjeline:

  • razvoj asertivne komunikacije i vještina u ophođenju  s vršnjacima
  • iskazivanje emocija i nenasilnom rješavanje sukoba
  • poticanje prijateljstva među djecom
  • razvoj samopoštovanja i pozitivne slike o sebi

Veličina grupe: Rad s djecom je organiziran u malim grupama zatvorenog tipa od 4-8 polaznika

Mjesto održavanja: Ured Iskre, Rimski put 31, Sesvete.

Trajanje: Radionice se održavaju kroz ciklus od 5 radionica, jednom tjedno po 1h.

Cijena: 500 kn

Termini: Djeca će biti raspoređena u grupe po dobi. O točnom datumu početka radionica bit ćete obavješteni putem e-maila čim se grupe formiraju.

Prijave: Prijavite svoje dijete na novi ciklus radionica putem sljedećeg linka –> Prijavni obrazac.

Radionice će se odvijati prema predbilježbama i  besplatne su za djecu žrtve i svjedoke nasilja u obitelji.

europe flag

Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Top
Za što bolje korisničko iskustvo, ova internet stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Pritiskom gumba "Prihvaćam kolačiće" slažete se sa korištenjem kolačića. More details…