Održan je okrugli stol

U četvrtak 18. svibnja 2023. u periodu od 12 i 30 do 15 sati održan je okrugli stol povodom Međunarodnog dana obitelji (15. svibnja) u OŠ Luka.

Udruga Iskra – Centar za edukaciju i savjetovanje je predstavnicima osnovnih škola i vrtića s područja Sesveta, predstavnicima udruga te predstavnicima Grada Zagreba predstavila svoj projekt Roditeljstvo u ogledalu koji je namijenjen jednoroditeljskim obiteljima, a kojeg provodi drugu godinu u partnerstvu sa OŠ Luka, zahvaljujući potpori Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Predsjednica udruge i voditeljica projekta Željka Mazzi, mag. socijalnog rada podijelila informacije o 18 godina rada udruge, predstavila projekte i rezultate rada istaknuvši “važnost dostupnost stručne podrške jednoroditeljskim obiteljima i njihovoj djeci u lokalnoj zajednici u kojoj obitelj živi”.

U svom izlaganju naglasila je važnost suradnje i korištenja već postojećih resursa u zajednici za pomoć obiteljima. Stručna suradnica iz partnerske OŠ Luka Sesvete Mirjana Rišavi, soc. pedagoginja istaknula je važnost kontinuiranog rada s obiteljima, te zadovoljstvo pozitivnom suradnjom sa udrugom Iskra – CES na provedbi zajedničkih aktivnosti za djecu i roditelje. Predstojnik Hrvatskoj zavoda za socijalni rad, Područni ured Sesvete, Alen Minić, mag. act. soc. je iznio prisutnima obim posla i postupanja u području obiteljsko pravne zaštite te istaknuo porast potreba za stručnim radom u obiteljima na području Sesveta.

Većina predstavnika osnovnih škola je izrazila želju za uspostavom suradnje i širenjem projekta Roditeljstvo u ogledalu i na njihove škole kako bi se ojačale roditeljske kompetencije i osnažili roditelji u odgoju djece.

Okrugli stol je završio neformalnim druženjem i razmjenom kontakta u nadi nastavka projekta i organiziranja slične aktivnosti i iduće godine.

 

No Image Found