Novogodišnje odluke

Uzbuđenje novogodišnje večeri, vatromet u gradu, šampanjac u čaši, već su iza nas. Zborno odbrojavanje 10,9,8,… pa „Sretna nova godina!“ je prošlo. Šminku smo skinuli, sarmu pojeli, poklone odmotali. Danas nam ostaje pravljenje liste novogodišnjih odluka – danas je novi dan, nova godina i nova prilika. Najbolje vrijeme za nove početke!

Znamo iz literature, a možda i iz iskustva, važno odluke staviti na papir. Važno ih je zapisati. Magična je moć zapisane odluke na papiru.

Svoje ukućane sam ispitala koje su njihove želje za ovu godinu. Skromni su. Po neko putovanje, izlet, solidne ocjene i to je to. Sad se možda pitate jesam li ja skromna? Jesam i nisam. Jedan „vidovnjak“ u tvornici Gavrilović u Petrinji prije puno godina, kad sam ljeti radila preko učeničkog servisa, mi je rekao da sam jako ambiciozna, da mi se to vidi na dlanu i po licu. Mojoj prijateljici koja je tada bila maloljetna vidio je trudnoću koja se ostvarila u narednih mjesec dana. To ga kvalificira u vidovnjake i gatare. Barem je pola pogodio.

Poslušala sam danas i neke emisije u kojima slušatelji govore što žele u novoj godini. Svi žele zdravlje, i imaju istinsku vjeru da će biti ova godina bolja.

Eh sad. Kako ostvariti želje da bude bolje?  Koliko je do nas, a koliko do trenutka i vanjskih okolnosti? Jesmo li optimisti i da li idemo ususret životu?

Možda smatramo kako nismo rođeni pod sretnom zvijezdom. Ima onaj stih koji jako volim u interpretaciji Rade Šerbedžije “meni nije dano da ja imam zemlju bez ubogih ljudi”.

No vratimo se mi znanosti. Postoje jasni dokazi da je jako važno donijeti odluku, a onda tu odluku i željeni rezultat vizualizirati kao da smo ga već ostvarili. U mislima stvoriti osjećaj koji ćemo osjećati kad taj cilj ostvarimo, što ćemo tada misliti, što čuti i gdje ćemo se točno tada nalaziti.

“Ako brod ne zna u koju luku uploviti, njemu niti jedan vjetar nije povoljan”

Stoga dragi prijatelji, sanjajte, planirajte, usudite se ići dalje. Ne uljuljkavajte se u prosječnost. Puno toga zavisi od nas. Postoje kroz povijest brojni primjeri koji su to potvrdili.

Ne dozvolite da drugi drži vaš život u svojim rukama. Malo tko vas poznaje do srži i zna vaše skrivane želje. Pa, ako slučajno imate i koju sijedu vlas na glavi, i više od desetak životnih razočarenja, ne marite.To vas kvalificira u odabrane. Treba misliti i djelovati pozitivno. Sanjari i ambiciozni ljudi su ti koji nose luč promjene na bolje. Tko, ako ne mi? Kada, ako ne sada!

Sretna vam bila ova godina!

Odoh praviti listu odluka za ovu godinu. Idem dati priliku onom petrinjskom vidovnjaku da konačno bude 100% uspješan!

 

 

No Image Found