Okrugli stol u Hotelu International u Zagrebu

U ponedjeljak 16. svibnja 2022. u periodu od 10 do 12 sati  održan je okrugli stol u Hotelu International u Zagrebu povodom  Međunarodnog dana obitelji (15. svibnja).

Udruga Iskra – Centar za edukaciju i savjetovanje je stručnoj javnosti predstavila svoj projekt Roditeljstvo u ogledalu koji je namijenjen  jednoroditeljskim obiteljima.

Partner u provedbi ovog projekta je OŠ Luka Sesvete,  a projekt podupire Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Predsjednica udruge i voditeljica projekta Željka Mazzi, mag.  socijalnog rada predstavila je udrugu i projekt, njegove dosadašnje rezultate i tom istaknuvši  „ važnost dostupnost stručne podrške jednoroditeljskim obiteljima i njihovoj djeci u lokalnoj zajednici u kojoj obitelj živi. Pri tom je  istaknula veliki interes i potrebu roditelja iz jednoroditeljskih obitelji za podrškom u procesu odgoja djece i rješavanju svakodnevnih problema.

Stručna suradnica iz partnerske  OŠ Luka Sesvete Mirjana Rišavi, soc. pedagoginja istaknula je „zadovoljstvo  pozitivnom suradnjom sa udrugom Iskra -CES te vrlo pozitivne povrtne informacije od djece i roditelja koji su uključeni u projekt, te naglasila da postoji potreba i veća nego što možemo ovim projektom obuhvatiti.

Na okruglom stolu su svoje iskustvo korisnica projekta iznijele i dvije mame koje su bile uključenu u individualno savjetovanje i školu za roditelje istaknuvši veliku važnost ovakvih projekata za njihovu roditeljsku ulogu i snažnu potrebu za ta stručna podrška bude dostupna i pravovremena jer su u drugim institucijama velike liste čekanja i slaba koordinacija između resora.

Projektne aktivnosti nastavit će se provoditi do kraja kolovoza ove godine u nadi nastavka projekta i nastavka financiranja jer su i druge osnovne škole na okruglom stolu istaknule povećanu potrebu stručne podrške obitelji.

No Image Found