Škola za roditelje – prijave su otvorene!

Jedna od najdugovječnijih aktivnosti u Iskri je škola za roditelje, koja se provodi već 10 godina, započet će i ove godine u veljači. Kroz period do 10 godina svjedočili smo  različitim fazama roditeljstva, pa shodno tome modificiramo i sadržaj radionica i stavljamo naglasak na suvremena pitanja.

Na radionicama ćemo  raditi kombinaciju teorije i vježbi s ciljem  prenošenja znanja i iskustva roditeljima u procesu odgoja djece. Svjesni smo i činjenice da kroz godine raste broj roditeljskih pitanja i dilema  jer  se širi krug dostupnosti spoznaja o  odgoju i dječjoj psihologiji.

U školi za roditelje puno pažnje posvećujemo  grupnoj atmosferi i svakom članu da nađe svoje jedinstveno sigurno mjesto u grupi, te nastojimo osnažiti roditelje u njihovoj roditeljskoj ulozi.

Evo osvrta jedne od polaznica;

Radionice su  mi je bile prije svega ugodno provedeno vrijeme s elokventnom, educiranom i opuštenom voditeljicom. Takva je bila i cijela grupa mladih roditelja, mahom mama, gdje sam provela pet prekrasnih večernjih termina i otkrila bezbroj metoda koje mi mogu pomoći kada se nađem u situacijama za koje sam mislila da im nisam dorasla. Sada neke situacije sagledavam iz drugog kutka za koje sam do sad smatrala nemogućom misijom jer nisam imala spoznaju da se može drugačije postupati. Uglavnom se veselim možebitnim novim radionicama sličnog tipa i preporučam svim roditeljima ovakve radionice ili slične tribine gdje se od stručnih, objektivnih i neposrednih eksperata može dobiti kvalitetna i sadržajna rješenja pristupa eventualnih problema ili nedoumica. (mama Mila M.)

Radionice se održavaju u uredu Iskre, Trakošćanska 28/2, Sesvete prema ovom rasporedu:

7.2.2024. Vještine uspješne komunikacije i uloga roditelja u odgoju djece
18:00 – 19:30
14.2.2024. Kako razviti emocionalne kompetencije djeteta?
18:00 – 19:30
21.2.2024. Stilovi odgoja  i dječje psihološke potrebe
18:00 – 19:30
28.2.2024. Utjecaj društvenih mreža na dječji razvoj  i postavljanje granica u odgoju
18:00 – 19:30
6.3.2024. Razvoj samopouzdanja kod djece
18:00 – 19:30

Voditeljica: Željka Mazzi, realitetna psihoterapeutkinja, NLP Advance praktičarka.

Radionice su namijenjene roditeljima djece osnovnoškolskog uzrasta, a svi koji žele saznati više o radionicama ili se prijaviti mogu nas kontaktirati putem Facebook chat-a ili na mail info@iskra-ces.hr.

Prijave su otvorene do 5. veljače 2024. godine.

S radošću vas očekujemo!

No Image Found